Perca americana

Micropterus salmoides

La perca americana és un peix amb un cos robust que pot assolir una mida màxima a les nostres aigües d’uns 55 cm. Té una boca molt ampla on la mandíbula inferior sobresurt de la superior. Té dues aletes dorsals, la primera amb radis espinosos i la posterior amb radis tous. La coloració del cos és platejada amb tonalitats verdoses i unes bandes de taques irregulars fosques.

És una espècie originària de Nord-amèrica. A Catalunya va ser introduït fa més de mig segle i és present a la majoria d’embassaments i en alguns trams baixos de rius de corrent lent.

La perca americana prefereix les aigües lentes o sense corrent. A la primavera els mascles construeixen un niu on poden fresar múltiples  femelles. S’alimenten d’invertebrats quan són joves i de peixos i crancs quan són adults.

En ser un gran depredador pot causar impactes sobre algunes espècies autòctones.

Espècies >        Galeria d’imatges >

Perca sol

Lepomis gibbosus

Lepomis gibbosus

És un peix de mida petita que normalment no mesura més de 15 cm. El cos és alt i comprimit lateralment. En el marge posterior de l’opercle tenen una taca negre vorejada de vermell i blanc Tenen dues aletes dorsals fusionades, l’anterior amb radis espinosos. El cos és de colors vius i molt variats.

El peix sol és originari dels rius de la vessant atlàntica d’Estats Units. La introducció del peix sol a Catalunya és antiga i actualment es troba a la majoria de conques, tant als rius com als embassaments.

Habita als trams de riu de corrent lent, en zones de poca profunditat i amb vegetació. Els ous són defensats pels mascles fins que els alevins s’han dispersat. S’alimenten d’invertebrats i alevins de peixos.

El peix sol causa un gran impacte ecològic sobre les espècies autòctones a causa de la seva gran voracitat.

Espècies >        Galeria d’imatges >